5 creatieve ideeën voor het gebruik van LED strips

LED strips worden steeds populairder als decoratieve verlichting in huis. En dat is niet voor niets! Met LED strips kun je namelijk heel makkelijk en op een energiezuinige manier sfeer creëren in je interieur. In dit artikel vind je vijf creatieve ideeën om LED strips op een originele manier in huis te gebruiken.

Waarom LED strips gebruiken in je interieur?

LED strips zijn een duurzaam en veelzijdig alternatief voor traditionele verlichting. Ze verbruiken weinig energie en gaan bovendien lang mee. Daarnaast kun je LED strips makkelijk op maat knippen en op allerlei oppervlakken bevestigen. Dit maakt het mogelijk om op een simpele manier sfeer en verlichting aan te brengen op plekken waar traditionele verlichting niet mogelijk is.

Idee 1: Verlicht je trappen met LED strips

Met LED strips kun je op een mooie manier je trap verlichten en tegelijkertijd meer veiligheid creëren. Bevestig de strips langs de onderkant van elke trede en sluit ze aan op een dimmer om de intensiteit van de verlichting te kunnen aanpassen.

Idee 2: Creëer een neon muur

Een muur met neon verlichting is een echte eyecatcher in huis. Met Neon LED strips kun je heel makkelijk zo’n muur creëren. Plak de strips in een patroon op de muur en sluit ze aan op een dimmer om de intensiteit van de verlichting aan te passen.

Idee 3: Verlicht je plafond met LED strips

Wil je een andere sfeer in je kamer creëren? Verlicht je plafond dan met plafond ledstrips! Dit is een originele manier om meer diepte en dimensie aan je kamer te geven. Plaats de strips langs de randen van het plafond en zorg ervoor dat ze dimbaar zijn om de juiste sfeer te creëren.

Idee 4: Maak een kunstwerk met LED strips voor buiten

Met waterdichte ledstrips voor buiten kun je een kunstwerk maken dat zowel overdag als ’s nachts tot zijn recht komt. Gebruik bijvoorbeeld een houten frame of canvas en plaats de LED strips in een patroon dat past bij jouw tuin. Het kunstwerk kan zowel aan de muur hangen als op een standaard staan.

Idee 5: Maak een gezellige leeshoek

Wil je een gezellige hoek creëren waar je kunt lezen? Verlicht deze dan met LED strips. Plaats de strips achter de boekenkast, onder de stoel of langs de rand van de tafel. Dit zorgt voor een warme en gezellige sfeer in de leeshoek.

Conclusie

Met LED strips kun je op een makkelijke en duurzame manier sfeer aanbrengen in je interieur. Of je nu je trap, plafond, muur of leeshoek wilt verlichten, met de ideeën uit dit artikel kun je direct aan de slag. Vergeet niet om te spelen met de intensiteit van het licht en creëer zo de perfecte sfeer in huis!