De beste slimme thermostaten op de markt: welke moet je kiezen?

Als het gaat om het optimaliseren van je huis voor energiebesparing en comfort, is een slimme thermostaat een must-have. Met een slimme thermostaat kun je de temperatuur in huis regelen op afstand via een app op je telefoon of met je stem via een slimme assistent. Maar met zoveel opties op de markt kan het moeilijk zijn om te beslissen welke het beste is. In dit artikel bespreken we enkele van de beste slimme thermostaten op de markt, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Nest Learning Thermostat

De Nest Learning Thermostat is een van de meest populaire slimme thermostaten op de markt en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Deze thermostaat leert je gewoonten en past zich automatisch aan, zodat je huis altijd op de juiste temperatuur is. Het heeft ook een strak ontwerp en een helder display waardoor het er geweldig uitziet aan de muur. Daarnaast is het compatibel met veel verschillende smart home systemen en kan het worden bediend via een app op je telefoon.

Honeywell Lyric T6

De Honeywell Lyric T6 is een veelzijdige slimme thermostaat die compatibel is met zowel Apple HomeKit als Amazon Alexa. Het heeft ook een slimme geofencing functie waardoor het kan detecteren wanneer je thuis of weg bent, en het past de temperatuur dienovereenkomstig aan. Het heeft een eenvoudig te gebruiken interface en een breed scala aan instellingen, zodat je het op jouw manier kunt aanpassen.

Tado Slimme Thermostaat

De Tado Slimme Thermostaat is een energie-efficiënte optie die veel verschillende functies biedt. Het maakt gebruik van geofencing om je temperatuur te regelen, maar het heeft ook de mogelijkheid om de kamertemperatuur en de weersomstandigheden bij te houden. Daarnaast heeft het een eenvoudig te gebruiken app waarmee je jouw thermostaat kunt bedienen, ongeacht waar je bent. Of je nu op zoek bent naar een strak ontwerp of geavanceerde functies, er is een slimme thermostaat die aan je behoeften voldoet. Door een van deze topkeuzes te kiezen, kun je energie besparen en tegelijkertijd je huis comfortabel houden.

Wil je meer weten over slimme thermostaten? Lees dan verder op Consumentenbond of bekijk de beste slimme thermostaten van 2021 op RTL Nieuws.